Diploma uitreiking tijdens Doushi stage

Vandaag was er weer een Doushi stage in Delft. Na lessen van Fred Veer sensei en onze Rob Conradi sensei was de diploma uitreiking.

IMG_7860kleinerIMG_7873kleiner

Geplaatst in Aikido Nieuws | Een reactie plaatsen

Geslaagde examens Heiloo

IMG-20200214-WA0000

Donderdag 13 februari mochten Jelmar de Cnop, Thijs Jonker en Esther Silberstein examen doen voor hun volgende kyu-graad. Na een korte gezamenlijke training was het tijd voor de examenkandidaten om te laten zien wat ze in huis hebben.
De examens zagen er mooi uit en we mogen, met trots, allen feliciteren met hun behaalde graad, Thijs en Jelmar met 5de Kyu en Esther met haar 4de Kyu. Veel succes op de weg naar de volgende stap!

FB_IMG_1581926215035

Geplaatst in Aikido Nieuws | Een reactie plaatsen

Aikido stage Nick Waites Shihan

NickWaitesHeiloo-1
Afgelopen zondag trotseerde een 20 tal Noord Hollandse Aikidoka’s de storm om de lessen van Nick Waites (6e Dan Aikido) in Dojo ‘t Loo in Heiloo bij te wonen. Deze internationaal bekende grootmeester (Shihan) heeft diverse boeken op zijn naam staan en onderwees dit weekend een aantal principes uit het Aikido. “Jezelf verdedigen zonder kracht & agressie te gebruiken”. Nick Waites laat zien en ervaren hoe je door contact te maken daarna de balans van de ander kunt verstoren waardoor de techniek zonder kracht ingezet kan worden. Individueel zet hij bij iedereen de puntjes op de i van alle verschillende details die daarbij een rol spelen. Deze workshop was bijzonder inspirerend en geeft de aikidoka’s van Noord Holland weer voor vele maanden stof om deze aandachtspunten nog meer eigen te gaan maken.
Nick-Waites

Geplaatst in Aikido Nieuws | Een reactie plaatsen

Kagami Biraki 02-02-2020

Vandaag werd in Dojo ’t Loo de nieuwjaarsviering, kagami biraki, gehouden van Yawara. Een enthousiaste groep aikidokas werd samen met familie, vrienden en kennissen meegenomen door de geschiedenis van Japanse vechtkunst en Aikido in het speciaal.
IMG_1344

Na deze presentatie ging iedereen enthousiast de mat op om aan de slag te gaan met verschillende oefeningen. Na elkaar een stukje weggeduwd te hebben met de oefening ‘pushing hands’, werd de techniek van het leiden en volgen doorgenomen, om vervolgens weer tot rust te komen met een meditatieronde. Afsluitend vond een korte demonstratie plaats van het Aikido, waarna het nieuwe jaar werd ingeluid door de geest uit de fles Sake te drinken (wel in een klein glaasje natuurlijk 😉).IMG_1347

Met andere woorden: Wij zijn weer klaar voor het nieuwe jaar, en gaan er weer tegenaan! Heb jij ook zin om eens te kijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Loop gerust binnen om een keer mee te trainen en te ontdekken of Aikido iets voor jou is.

Geplaatst in Aikido Nieuws | Een reactie plaatsen